Egen musik

Sofie Björck och Shamisenmästaren Kevin Kmetz  träffades som elever på Musicians institute i Hollywood. Här är de återförenade i en japansk trädgård i Berlin 2016 och jammar på hennes låt ”Twilight over Stockholm”.

Sofie Björck om den egna musiken:

”Projektet med egenkomponerade sånger var ett personligt statement. Med gitarren i hand reste jag till Hollywood för att infiltrera den moderna popkulturens symboliska mecka. Projektet ledde till spelningar på scener som Stallet i Stockholm, Coconut Groove, m.fl.

Greatful deads inspelningstekniker tyckte det var bra låtar, och upplät sin hemstudio för demoinspelning, och Meredith Brooks blev nyfiken på musiken och ville gärna en demo på ett nätverkningsevent.

Andra som sajnade mejlinglistan när projektet gick vidare i New York var Nora Jones favoritartist Rachel Lochek samt Nellie Mckay.

Videoupptagning från ett framträdande med egen musik i Storkyrkan i Stockholm under kulturnatten 2015. 


Nedanstående är lyssnarröster från tiden då musiken fanns tillgänglig via liveshower i Los Angeles, Stockholm, och New York, samt i enkla musikdemos på olika musikforum”.

Ren magi.
Radiostationen ”Words and music” på IAC (Independent Artist community).

❤❤❤

Din röst är spektakulär../../..stämningen du skapar är fängslande. USA, via e-post.

❤❤❤

Sofie Björck- the Swedish singing sensation.
Från radioshowen ”Heart of Hollywood”s hemsida.

❤❤❤

Jag tycker verkligen om din musik, jag är bländad av den. Ditt sound är så minnesvärt, och du har en fantastisk, distinkt röst.
England, via e-post

❤❤❤

..verkligen väldigt vackert, och väldigt unikt också.
Myspace-kommentar, USA

❤❤❤

Hej Sofie. Tack för en jätte bra skiva…:) Hoppas du ska spela någonstans snart. Ha det!
Köpare av hembränd skiva, Sverige, via e-post

❤❤❤

Jag sitter med hörlurar på för att höra varje nyans i denna låt…som jag finner väldigt vacker och tonmässigt smakfull.
Sverige, från musikforum

❤❤❤

Sofie Björck har engagerats som sångerska på min födelsedagsfest. Hennes program som består av självskrivna sånger var mycket uppskattat av de 20 gäster som deltog i festen. Jag kan ge henne de allra bästa rekommendationer.

Med Vänlig Hälsning
Eleni Sideridou

❤❤❤

Kära Sofie, Jag gick till Café Mera i kväll, det var fantastiskt.. du var fantastisk och jag var verkligen förvånad./../ Jag var förvånad över din röst förstås, men speciellt över dina låtskrivarkvalitéer. Jag är ledsen för även om jag hade massor att säga dig lämnade jag baren utan att prata med dig (men du kanske inte bryr dig om det). Jag var så imponerad att jag lämnade stället utan ord. /../ Du är en stjärna! Det tycker jag verkligen.

Bernard

❤❤❤

Kära Sofie; en av de största musiker jag känner till. Hey det här är Tai Sei, en blyg liten kille från Japan./../ Jag tyckte verkligen om Simon & Garfunkel och jag älskar dem fortfarande. Även om jag älskar att skapa 90-talsaktig musik..så älskar jag 60-talets musik mest. Din musik påminner mig om 60-talets: glad men ledsen musik./../Jag älskar verkligen att lyssna till din musik närhelst jag kan. Närhelst något dåligt hänt mig, eller när jag behöver gå vidare..lyssnar jag till den grundläggande musiken från dem jag respekterar, och du en av dem. JAG ÄLSKAR ATT LYSSNA TILL DIN MUSIK. /..well, fortsätt skapa din egen värld och låt oss lyssna på. Jag tror verkligen du kan få skivkontrakt nån gång /../ Hey, lycka till! Och tack för att du låter mig gå tillbaks till det förflutna och framtiden. Det är verkligen en fantastisk grej för mig. Vi hörs.

Tai Sei, via e-post

❤❤❤

Sofie -Tänk på dig själv när du spelar och sjunger, och skriv ner adjektiv man kommer att tänka på../../jag skall lista några spontant.. då börjar vi…Ljuv, mild, humoristisk, intelligent, oförglömlig, läkande, lugnande, mystisk, avslappnande, rolig och vacker. Tror du inte att världen behöver mer av det? Svaret är JA! Slå bara på TVn eller radion eller öppna en tidning eller titta ut på gatan så förstår du att de kvaliteér som du bär inom dig behövs desperat i denna värld./…/ Från Tom, din ”tysta- i- bakgrunden” fan och moraliska support.

Tom, Via e-post

❤❤❤❤