Om mig

“Drivande spirituell estet – renässansmänniska, kan förflytta berg. Älskar mysiga hemmakvällar, badkar, vackra kläder och sköna soffor.“

En närståendes beskrivning av mig.

 

Sedan tidig ålder har jag varit intresserad av att skapa egna världar av sång, musik och text (och från början även bild) och det är ett intresse som fortsatt genom livet.

Det som driver mig idag är kontakten med dem som läser mina alster och lyssnar på min sång och musik. Jag uppskattar mycket att höra om den glädje de berättar om, och den förvåning de upplever när de får gå in i en annan värld och de berättar för mig att de tycker att de har fått var med om något speciellt.

Men från början var det att själv få vistas i fantasivärldar via andras verk som gjorde att jag ägnade så mycket tid åt att studera dessa världar, hur och på vilket sätt de kunde tala till en människa och påverka henne. Därför var det till en början lite förvånande när jag fick uppleva att mitt stora intresse till sist (via övning och utbildning) gjort att jag kunnat skapa såna upplevelser för andra.

Jag tror att ”fantasivärldarna” kan vara helt nödvändiga för människor som lever under svåra förhållanden. De kan också hjälpa dem som redan har en bra verklighet att skapa en ännu bättre värld, både rent mänskligt, och med uppfinningar, samhällsutveckling och så vidare.

Kulturen ses ibland som något mindre nödvändigt än materiella tillgångar,  men människans skapande fantasi driver egentligen själva utvecklingen av hela samhället, och återkommande, eller åtminstone enstaka stora konstupplevelser kan vara nödvändiga för att de som kan påverka samhället ska få luft under vingarna till sin fantasi, och energi till sin handlingskraft.